walking steps

Scările sunt un sistem complex format din mai multe elemente: trepte, balustrade și multe altele. Când aveți scări care scârțâie, acestea ajung să fie deranjante la orice pas.

Cu toate acestea, cele mai multe scârțâieli sunt cauzate de frecare – frecarea lemnului cu metalul. În special, acest sunet de lemn față de metal, probabil, vine de la una sau mai multe cuie împingând în și din lemn. Deoarece scările sunt foarte ocupate, este inevitabil și natural ca acestea să se detașeze de lemn. Să apelezi la reparații scării este necesar și îți aduce în casa ta liniștea mult dorită.

Aveți grijă atunci când lucrați pe scări, chiar și cu o soluție atât de simplă ca aceasta. Fiți întotdeauna conștienți de locul în care vă aflați. Feriți-vă de cuie și șuruburi ieșite și care vă pot periclita viața.

Ce trebuie făcut pentru a repara scara?

Identificați punctele care scârțâie cel mai mult. Dacă aveți acces sub scări, verificați și zona respectivă. Marcați scârțâitul cu creionul. Îndepărtați orice cui ieșit pe dinafară. Dacă cuiele ies la cel puțin 0,60 cm, ar trebui să fie ușor să le scoateți cu ciocanul. După aceea, faceți gaură cu burghiul și în loc de un cui, puneți un holșurub.

Dacă bateți aceleași cuie ieșite afară înapoi poate fi ok dar numai pentru o perioadă foarte scurtă, chiar și doar câteva zile. Motivul este că s-a format deja o gaură în lemn prea mare pentru cui. Fixarea sa la loc nu va ajuta căci va ieși din nou.

Un al doilea cui lângă cel cu probleme ar putea ajuta. Prin natura lor, cuiele sunt destinate să poată fi scoare. Acest lucru înseamnă că orice forță a scos cuiul original va scoate în cele din urmă și al doilea cui.

În cazul în care situația este prea complicată pentru dvs., vă recomandăm să apelați la un specialist care oferă servicii de reparații scări.

4.5/5 - (111 votes)