wasserabfluesse montieren 992x661 1

Știți ce este un sifon? Ați observat vreodată că apa din chiuvetă nu curge corect sau miroase urât? Cu siguranță acesta este blocat sau are unele reziduuri care împiedică apa să curgă corect.

Dacă nu știai, un sifon este un mecanism de evacuare hidraulică în formă de „U”, în mod normal din plastic sau metal, care conectează scurgerea toaletei, chiuvetei, bideului… etc. cu țevile casei.

Funcționarea sa este destul de simplă. Funcția principală a sifonului este de a preveni mirosurile neplăcute de la descompunerea materialelor care au ajuns în țeava de evcuare prin gaura de scurgere.

Cum se curăță un sifon?

Mai întâi de toate, trebuie să puneți un recipient sub sifon pentru a elimina apa care se află în acesta. Mai apoi, trebuie să dezasamblați dopul cotului și să deșurubați dopul de scurgere. În cele din urmă, separați piesele pentru curățare. În cazul în care piesele au fost înfundate de unele reziduuri, care pot fi motivul blocajului / mirosului urât, puteți proceda cu curățarea acestora, altminteri problema poate fi altceva și ar trebui să contactați o companie de instalații sanitare.

Bicarbonat de sodiu și oțet

Dacă nu vă descurcați cu demontatul sifonului, poți turna bicarbonat de sodiu în scurgerea chiuvetei și apoi oțet. Aici este important să așteptați, în medie, 30 de minute pentru ca reacția să aibe loc. Este ceva normal ca, în timpul procesului, să apară un miros neplăcut.

După 30 de minute, testați pentru a vedea dacă sifonul s-a desfundat. În caz contrar, puteți încerca, în continuare, următoarea soluție.

Apă caldă cu detergent

În acest proces, ar trebui să fierbeți mai întâi aproximativ 5 litri de apă cu detergent. Imediat după aceea, trebuie doar să-l vărsați în chiuvetă pentru a elimina orice substanță care împiedică curgerea apei.

Este important să știți că o astfel de metodă ar trebui să fie utilizată numai de un adult, astfel încât să existe o anumită grijă atunci când manipulați apa clocotită. Dacă înfundarea persistă, înseamnă că trebuie să apelați la un instalator profesional care se ocupă cu desfundarea țevilor.

4.5/5 - (104 votes)