centrala termica electrica min 800x533 1

Mereu ajungem în acea perioadă a anului când ne gândim la instalația termică și cum să ne pregătim cel mai bine pentru sosirea iminentă a iernii. Însă, dacă avem deja o instalație termică bine pusă la punct, ce facem cu întreținerea? Este obligatorie? Cât de des se realizează?

În cazul în care o centrală este instalată în casa ta, va trebui să iei în considerare faptul că trebuie verificată la un anumit timp, regulat, împreună cu instalația termică a acestuia. Mai ales în septembrie, când toamna se află după colț, trebuie să luați decizia cât mai rapid și să apelați le un tehnician cu experiență pentru a interveni cu succes în procesul de verificare.

Există două controale care trebuie efectuate la o instalație termică bazată pe centrală

Prima se referă la întreținere și este esențială pentru a asigura funcționarea corectă și buna performanță a centralei dumneavoastră. Pentru acest tip de întreținere, frecvența este raportată de producătorii centralei și de cei care au realizat instalația termică. Frecvența întreținerii este stabilită de producător și raportată în broșura de instrucțiuni, dar, în general, întreținerea este anuală. După efectuarea verificărilor, tehnicianul de întreținere va trebui să vă dea un raport cu privire la verificări și, mai presus de toate, va trebui să completeze o documentație.

A doua verificare este controlul eficienței energetice. Pentru centralele autonome la domiciliu, care au în mod evident puterea sub 100 kW, frecvența variază în funcție de tipul de combustibil. În cazul în care centrala a fost alimentată cu combustibil lichid sau solid, cum ar fi motorina, peleții, lemnul etc., controlul eficienței trebuie efectuat la fiecare 2 ani. Pentru cele care sunt alimentate cu gaz, cum ar fi, de exemplu, metan sau GPL, controlul trebuie realizat la fiecare 4 ani.

Dacă, pe de altă parte, instalația termică nu este utilizată, controlul poate fi evitat. În caz contrar, chiar dacă sistemul nu a fost pornit de mult timp, poate fi activat în orice moment.

4.3/5 - (77 votes)