5

Dacă ai observat că ai pete de mucegai în casă, cel mai probabil înseamnă că există un nivel foarte ridicat umiditate în locuință, chiar mai multă decât ar trebui în ​​mod normal. Cel mai adesea putem întâlni mucegaiul în baie, unde se presupune că datorită aburilor acesta este locul cel mai predispus fenomenului despre care vorbim, dar atunci când se răspândește și în alte camere din apartament/casă, situația devine una critică. În prezența mucegaiului, trebuie luate măsuri imediate și drastice, deoarece dăunează sănătății și chiar și atunci când este lăsat să stea pe perete mult timp, îndepărtarea sa devine mult mai dificilă.

Dar cum putem elimina mucegaiul în cel mai simplu și mai sigur mod posibil? Există multe produse pe piață concepute pentru a-l îndepărta, dar majoritatea sunt pline de substanțe chimice nocive care pot fi toxice pentru noi, astfel încât utilizarea lor este lăsată deoparte, numai pentru cazuri extreme. Există însă produse naturale care te pot ajuta să lupți împotriva mucegaiului, astfel încât să nu mai poată reapărea.

Unul dintre cele mai eficiente și universale produse pe care le putem folosi în acest sens este oțetul, o soluție ieftină și inofensivă care face față problemei, deși nu miroase foarte plăcut, dar funcționează. E recomandat să prepari o soluție în combinație cu apa în părți egale și să o pulverizeze peste pată. Acoper-o și las-o așa o perioadă cât să acționeze. Apoi șterge zona cu o cârpă umedă sau prosop de bucătărie.

De asemenea, poți scăpa de mucegai folosind bicarbonat de sodiu, produs comun, pe care îl avem cu toții în casă. Și în acest caz, încearcă să-l combini cu apă într-un raport de la unu la unu și aplică amestecul pentru a elimina petele mici de mucegai sau în zonele predispuse acestuia pentru a-l preveni. Poți curăța petele și cu o perie moale, frecând ușor suprafața și apoi îndepărtând reziduurile cu puțină apă.

Un alt mod eficient de a combate mucegaiul este uleiul din arbore de ceai. Pare puțin mai neobișnuit la prima vedere, însă poate fi găsit cu ușurință în magazine. Dacă te confrunți cu un caz dificil, merită să-l încerci. Acesta nu dăunează întrucât este alcătuit dintr-o compoziție naturală și ecologică. Ideal ar fi să folosești o combinație formată dintr-un pahar de apă și o linguriță de ulei. Spre final, pulverizează pata cu acest amestec și curăță bine cu un șervețel suprafața pe care ai aplicat astfel încât să rămână curată.

4.4/5 - (110 votes)