58572 revizie gaze

“Trebuie să-mi înlocuiesc centrala pe gaz?”, este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim. În acest articol vom încerca să vă oferim sfaturi concrete și aprofundate despre dacă este necesar să cheltuiți bani pe o centrală nouă. Potrivit unei estimări, încălzirea reprezintă aproximativ 55% din ceea ce cheltuim cu toții într-un an atunci când vine vorba de facturile de energie. Deci, o nouă centrală pe gaz de înaltă eficiență face o mare diferență

Dacă simți că plătești mult mai mult decât ar trebui cu adevărat pentru facturile de energie, este posibil să ai nevoie de o înlocuire a centralei. Potrivit experților, puteți economisi până la 30% – și în practică aproximativ 500 de euro pe an – la factura de energie prin înlocuirea vechii centrale pe gaz cu una nouă.

Dacă centrala existentă are mai mult de 15 ani, este foarte probabil să nu fie un model eficient. Dar acum, probabil, te întrebi: “Ce este o centrală eficientă?”. Pe scurt: o centrală pe gaz eficientă recuperează energia. Aburul fierbinte conține energie, iar centralele moderne în condensare colectează această energie prin reciclarea gazelor de eșapament fierbinți prin schimbătorul de căldură primar înainte de a ieși prin coșul de evacuare de afară.

Dacă ați cheltuit deja câteva sute de euro pentru repararea centralei în decursul unui an, înseamnă că este deja prea mult. Adăugați această cifră la facturile mari de energie din cauza eficienței energetice scăzute cauzate de uzura și coroziunea componentelor interne ale unei centrale și veți descoperi că plătiți o avere pentru a vă încălzi casa.

Probabil, este inutil să continuați să plătiți iar și iar pentru a repara o centrală care vă face să pierdeți bani pe facturile de energie pe termen scurt și lung. Investiția într-o centrală modernă poate asigura acum încălzirea și apa caldă fără dureri de cap timp de cel puțin 2 decenii.

4.6/5 - (119 votes)